Kollektionen

Jag skiljer på vinterkappor och vår/höstkappor.

Vinterkapporna är sydda i ett kraftigare, dubbelt tovat ulltyg som är tvåfärgat såtillvida att det har en färg på utsidan och en färg på insidan. Tyget tillverkas till mig, utifrån mina färgval, i Italien. För att på bästa sätt tillvarata ullens egenskaper samt tygets design är kapporna är inte fodrade.

Vår/höstkapporna är sydda i ett tunnare enfärgat tyg som även det kommer från Italien. Det är mycket slitstarkt. Bland vår/höstkappor är det endast kappan "Créme de la créme" som är fodrad.

Jag använder ofta effektfulla knappar som detaljer i min design.

Som tillbehör finns prickiga halsdukar i 100 % ull att kombinera med. Halsdukarna är jaquardstickade, vilket innebär att de är reversibla och därmed olika på fram och baksidan. Pris 400:-
Den enfärgade halsduken kostar 300:-


Crème de la crème - kappan med "extra allt"!
Med samma fina form som vinterkappan "Lara" har jag skapat en varm kappa för den riktigt kräsna! Kappan kommer i tre färgställningar, marinblå med gulddetaljer, vintervit med silverdetaljer samt i helsvart. Detaljerna utgörs av ett extra tjockt och lyxigt satinfoder, av sammetsinfodringar av kapuchong och manchetter och av ett förtjusande maskinbroderi i ryggen. Fodret är av cellulosafibern acetat, och yttertyget av 100 % ull. Kappan pryds också av extra fina knappar. Pris 3990:-

Nyhet våren 2022

Nu kompletterar jag modellen med ytterligare en färgställning! Mörkt grå melerad med ljust rosa ("dusty pink") detaljer. Sååå underbar!

Crazy Daisy

Nyhet våren 2022, en riktig gladkappa i jaquardstickad ull,
mjuk men stadig!

Utifrån mitt färgval har Mariedal design i Alingsås stickat upp det här härliga tyget, exklusivt för mig. Kappan kommer i tre färgställningar, mörkgrön/ljusgrön/rost, svart/vit/röd och marin/vit/gul, och i tre storlekar, S, M och L. Den kostar 2490:-. Modellen är enkel och lättburen, passar perfekt för våren!

Waltzing  Matilda     

En nyhet för våren 2022 är modellen Waltzing Matilda.. En riktig goding i hela fem fina färger, sherry, royal, ockra, grön och orange! Modellen påminner om Creme de la creme, men är enklare i sitt utförande. Ofodrad, ungefär knäkort, med sammetsdetaljer och en jättefin dragkedja i regnbågsfärger. Finns i storlekar från S - XL och kostar 2890:-

Herrduffel "Taiga"

Äntligen kan jag erbjuda en herrmodell! Det är duffeln "Taiga", som är en herrvariant av damduffeln "Tundra", som har funnits i kollektionen i 10 år. Två färgställningar, grått eller grönt, och två storlekar, 1 (S-M) och 2 (L-XL). Självklart i 100 % ull, med kapuschong och snygga knappar. Pris 2890:-

Vinterkappor

Kappan Lara

Uppkallad efter huvudrollsinnehavaren i Doctor Zhivago.

Figursydd kappa med midja, rejäl längd och mycket vidd nertill. Har kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer. Finns i storlekar från S-XL, och kostar 3390:-. Ej fodrad.


Fotograf Maria Wideman

Kappan Imagine

En favoritmodell som har varit med länge… Detta är vinterversionen av modellen, som även finns som vår/höstkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 2990:-.  Ej fodrad. 

Duffel Tundra

En av mina allra första modeller som fortfarande hänger med. Klassisk duffelmodell, enkel i sin skärning med utanpåfickor och kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Storlekar från S-L. Pris 2690:-.   Ej fodrad.


Vår/höstkappor

Kappan Molly Malone

En aning spektakulär modell som jag fick inspirationen till under en resa på Irland. Uppkallad efter en fiskmånglerska som står staty i Dublin, och som man sjunger om i folkvisan ”Cockles and Mussels”. Har en spetsig kapuschong fodrad med sammet och snörning i ryggen, där man kan justera storleken. Sammet också i nederkanten av ärmen och inuti fickorna. Knäkort framtill, och längre baktill. Finns i två färger, röd med svarta detaljer och svart med röda detaljer. Schackrutiga knappar av horn. Storlekar från S-XL. Pris 2690:-. Ej fodrad.Kappan Jack Sparrow

Inspirerad av Johnny Depp och ”Pirates of the Caribbean”. Svart lång rock med skört och flikar i nederkanten. Halvhög krage och många olikfärgade snäckskals-knappar på båda framstyckena, vilket gör den snygg att bära öppen också. Storlekar från S-XL. Pris 2690:- Ej fodrad.


Kappan Imagine

Vår/höstversionen av modellen, som även finns som vinterkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färger, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 2490:-.  Ej fodrad.  


Kappan Dudom

A-linjeformad (swagger) kappa med vidd och med en lång halsduk i samma material som är fastsydd i ringningen. Finns i storlekar från S-L, och i flera olika färger. Lite större schackrutiga knappar av horn. Pris 2490:-. Ej fodrad.

Kappan kommer att utgå ur kollektionen och återstående exemplar REA:s till 25 % = 1868:-

Färger som finns kvar är röd, royalblå, och dark petrol.