Kollektionen

Jag skiljer på vinterkappor och vår/höstkappor.

Vinterkapporna är sydda i ett kraftigare, dubbelt tovat ulltyg som är tvåfärgat såtillvida att det har en färg på utsidan och en färg på insidan. Tyget tillverkas till mig, utifrån mina färgval, i Italien.

Vår/höstkapporna är sydda i ett tunnare enfärgat tyg som även det kommer från Italien. Det är mycket slitstarkt.

Jag använder ofta effektfulla knappar som detaljer i min design.

Som tillbehör finns prickiga halsdukar i 100 % ull att kombinera med. Halsdukarna är jaquardstickade, vilket innebär att de är reversibla och därmed olika på fram och baksidan. Pris 400:-


Vårkollektionen 2020

Två nya och lite ovanliga modeller, Czardas och Créme de la créme, är på gång, och kommer att presenteras under våren. Inga bilder ännu, men jag lovar, väl värda att vänta på! Créme de la créme är, som namnet antyder, en kappa med "extra allt"!


Vinterkappor

Kappan Lara

Ny i kollektionen hösten 2019. Uppkallad efter huvudrollsinnehavaren i Doctor Zhivago.

Figursydd kappa med midja, rejäl längd och mycket vidd nertill. Har kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer. Finns i storlekar från S-XL, och kostar 3390:-


Kappan Imagine

En favoritmodell som har varit med länge… Detta är vinterversionen av modellen, som även finns som vår/höstkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 2990:-.   

Duffel Tundra

En av mina allra första modeller som fortfarande hänger med. Klassisk duffelmodell, enkel i sin skärning med utanpåfickor och kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Storlekar från S-L. Pris 2690:-.  


Vår/höstkappor

Kappan Molly Malone

En aning spektakulär modell som jag fick inspirationen till under en resa på Irland. Uppkallad efter en fiskmånglerska som står staty i Dublin, och som man sjunger om i folkvisan ”Cockles and Mussels”. Har en spetsig kapuschong fodrad med sammet och snörning i ryggen, där man kan justera storleken. Sammet också i nederkanten av ärmen och inuti fickorna. Knäkort framtill, och längre baktill. Finns i tre färger, röd med svarta detaljer, svart med röda detaljer och camel med bruna detaljer. Schackrutiga knappar av horn. Storlekar från S-XL. Pris 2690:-Kappan Jack Sparrow

Inspirerad av Johnny Depp och ”Pirates of the Caribbean”. Svart lång rock med skört och flikar i nederkanten. Halvhög krage och många olikfärgade snäckskals-knappar på båda framstyckena, vilket gör den snygg att bära öppen också. Storlekar från S-XL. Pris 2690:-  


Kappan Imagine

Vår/höstversionen av modellen, som även finns som vinterkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färger, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 2490:-.    


Kappan Dudom

A-linjeformad (swagger) kappa med vidd och med en lång halsduk i samma material som är fastsydd i ringningen. Finns i storlekar från S-L, och i flera olika färger. Lite större schackrutiga knappar av horn. Pris 2490:-.