Kollektionen

Jag skiljer på vinterkappor och vår/höstkappor.

Vinterkapporna är sydda i ett kraftigare, dubbelt tovat ulltyg som är tvåfärgat såtillvida att det har en färg på utsidan och en färg på insidan. Tyget tillverkas till mig, utifrån mina färgval, i Italien. För att på bästa sätt tillvarata ullens egenskaper samt tygets design är kapporna är inte fodrade.

Vår/höstkapporna är sydda i ett tunnare enfärgat tyg som även det kommer från Italien. Det är mycket slitstarkt. Bland vår/höstkappor är det endast kappan "Créme de la créme" som är fodrad.

Jag använder ofta effektfulla knappar som detaljer i min design.

Som tillbehör finns prickiga halsdukar i 100 % ull att kombinera med. Halsdukarna är jaquardstickade, vilket innebär att de är reversibla och därmed olika på fram och baksidan. Pris 435:-
Den enfärgade halsduken kostar 335:-


Crème de la crème - kappan med "extra allt"!
Med samma fina form som vinterkappan "Lara" har jag skapat en varm kappa för den riktigt kräsna! Kappan kommer i fyra färgställningar, marinblå med gulddetaljer, vintervit med silverdetaljer, grå med ljust rosa detaljer, samt i helsvart. Detaljerna utgörs av ett extra tjockt och lyxigt satinfoder, av sammetsinfodringar av kapuchong och manchetter och av ett förtjusande maskinbroderi i ryggen. Fodret är av duchesse och yttertyget av 100 % ull. Kappan pryds också av extra fina knappar. Pris 4690:-

Waltzing  Matilda     

Vår och höstkappa

Den nyaste modellen är Waltzing Matilda.. En riktig goding i hela sex fina färger, magenta, royal, ockra, grön, turkos och orange! Modellen påminner om Creme de la creme, men är enklare i sitt utförande. Ofodrad, ungefär knäkort, med sammetsdetaljer och en jättefin dragkedja i regnbågsfärger. Finns i storlekar från S - XL och kostar 3290:-

Vinterkappor

Kappan Lara

Uppkallad efter huvudrollsinnehavaren i Doctor Zhivago.

Figursydd kappa med midja, rejäl längd och mycket vidd nertill. Har kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer. Finns i storlekar från S-XL, och kostar 3790:-. Ej fodrad.


Kappan Imagine

En favoritmodell som har varit med länge… Detta är vinterversionen av modellen, som även finns som vår/höstkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 3290:-.  Ej fodrad. 

Duffel Tundra

En av mina allra första modeller som fortfarande hänger med. Klassisk duffelmodell, enkel i sin skärning med utanpåfickor och kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Storlekar från S-L. Pris 2990:-.   Ej fodrad.


Vår/höstkappor

Kappan Molly Malone

En aning spektakulär modell som jag fick inspirationen till under en resa på Irland. Uppkallad efter en fiskmånglerska som står staty i Dublin, och som man sjunger om i folkvisan ”Cockles and Mussels”. Har en spetsig kapuschong fodrad med sammet och snörning i ryggen, där man kan justera storleken. Sammet också i nederkanten av ärmen och inuti fickorna. Knäkort framtill, och längre baktill. Finns i två färger, röd med svarta detaljer och svart med röda detaljer. Schackrutiga knappar av horn. Storlekar från S-XL. Pris 2990:-. Ej fodrad.Kappan Imagine

Vår/höstversionen av modellen, som även finns som vinterkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färger, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 2990:-.  Ej fodrad.