Kollektionen

Jag skiljer på vinterkappor och vår/höstkappor.

Vinterkapporna är sydda i ett kraftigare, dubbelt tovat ulltyg som är tvåfärgat såtillvida att det har en färg på utsidan och en färg på insidan. Tyget tillverkas till mig, utifrån mina färgval, i Italien. För att på bästa sätt tillvarata ullens egenskaper samt tygets design är kapporna är inte fodrade.

Vår/höstkapporna är sydda i ett tunnare enfärgat tyg som även det kommer från Italien. Det är mycket slitstarkt. Bland vår/höstkappor är det endast kappan "Créme de la créme" som är fodrad.

Jag använder ofta effektfulla knappar som detaljer i min design.

Som tillbehör finns prickiga halsdukar i 100 % ull att kombinera med. Halsdukarna är jaquardstickade, vilket innebär att de är reversibla och därmed olika på fram och baksidan. Pris 400:-
Den enfärgade halsduken kostar 300:-


Crème de la crème - kappan med "extra allt"!
Med samma fina form som vinterkappan "Lara" har jag skapat en varm kappa för den riktigt kräsna! Kappan kommer i tre färgställningar, marinblå med gulddetaljer, vintervit med silverdetaljer samt i helsvart. Detaljerna utgörs av ett extra tjockt och lyxigt satinfoder, av sammetsinfodringar av kapuchong och manchetter och av ett förtjusande maskinbroderi i ryggen. Fodret är av cellulosafibern acetat, och yttertyget av 100 % ull. Kappan pryds också av extra fina knappar. Pris 3990:-

Nyhet våren 2022

Nu kompletterar jag modellen med ytterligare en färgställning! Mörkt grå melerad med ljust rosa ("dusty pink") detaljer. Sååå underbar! Extra raffinerat är att den silverfärgade knappen är en kopia av Gustav III:s uniformsknapp. Dock var originalet i guld.

Waltzing  Matilda     

En nyhet för våren 2022 är modellen Waltzing Matilda.. En riktig goding i hela sex fina färger, magenta, royal, ockra, grön, turkos och orange! Modellen påminner om Creme de la creme, men är enklare i sitt utförande. Ofodrad, ungefär knäkort, med sammetsdetaljer och en jättefin dragkedja i regnbågsfärger. Finns i storlekar från S - XL och kostar 2890:-

Vinterkappor

Kappan Lara

Uppkallad efter huvudrollsinnehavaren i Doctor Zhivago.

Figursydd kappa med midja, rejäl längd och mycket vidd nertill. Har kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer. Finns i storlekar från S-XL, och kostar 3390:-. Ej fodrad.


Kappan Imagine

En favoritmodell som har varit med länge… Detta är vinterversionen av modellen, som även finns som vår/höstkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 2990:-.  Ej fodrad. 

Duffel Tundra

En av mina allra första modeller som fortfarande hänger med. Klassisk duffelmodell, enkel i sin skärning med utanpåfickor och kapuschong. Finns i flera olika färgkombinationer, som har skiftat lite under olika säsonger. Storlekar från S-L. Pris 2690:-.   Ej fodrad.


Herrduffel "Taiga"

Äntligen kan jag erbjuda en herrmodell! Det är duffeln "Taiga", som är en herrvariant av damduffeln "Tundra", som har funnits i kollektionen i 10 år. Två färgställningar, grått eller grönt, och två storlekar, 1 (S-M) och 2 (L-XL). Självklart i 100 % ull, med kapuschong och snygga knappar. Pris 2490:-

Vår/höstkappor

Kappan Molly Malone

En aning spektakulär modell som jag fick inspirationen till under en resa på Irland. Uppkallad efter en fiskmånglerska som står staty i Dublin, och som man sjunger om i folkvisan ”Cockles and Mussels”. Har en spetsig kapuschong fodrad med sammet och snörning i ryggen, där man kan justera storleken. Sammet också i nederkanten av ärmen och inuti fickorna. Knäkort framtill, och längre baktill. Finns i två färger, röd med svarta detaljer och svart med röda detaljer. Schackrutiga knappar av horn. Storlekar från S-XL. Pris 2690:-. Ej fodrad.Kappan Jack Sparrow

Inspirerad av Johnny Depp och ”Pirates of the Caribbean”. Svart lång rock med skört och flikar i nederkanten. Halvhög krage och många olikfärgade snäckskals-knappar på båda framstyckena, vilket gör den snygg att bära öppen också. Storlekar från S-XL. Pris 2690:- Ej fodrad.
Utgår ur kollektionen! Endast ett fåtal av XS och XL kvar, säljs till 50 % = 1345:-


Kappan Imagine

Vår/höstversionen av modellen, som även finns som vinterkappa. A-linjeformad (swagger), men lite formsydd i ryggen för att ge ett slankande intryck. Vidd framtill och med skorstenskrage. Generös i storlekarna, som finns från S-XL. Finns i flera olika färger, som har skiftat lite under olika säsonger. Pris 2490:-.  Ej fodrad.  


Crazy Daisy

Nyhet våren 2022, en riktig gladkappa i jaquardstickad ull,
mjuk men stadig!

Utifrån mitt färgval har Mariedal design i Alingsås stickat upp det här härliga tyget, exklusivt för mig. Kappan kommer i tre färgställningar, mörkgrön/ljusgrön/rost, svart/vit/röd och marin/vit/gul, och i tre storlekar, S, M och L. Den kostar 1690:-. Modellen är enkel och lättburen, passar perfekt för våren!